درگاه پرداخت اینترنتی چیست و بهترین آنها کدامند
درگاه پرداخت اینترنتی چیست و بهترین آنها کدامند؟ | با پیشرفت اینترنت و ورود الکترونیک به تجارت و بازار، درگاهی ایجاد شد که دیگر نیاز نبود که خریدار و فروشنده به روش سنتی و به صورت فیزیکی، انتقال پول را انجام دهند. Internet payment Gateway یا درگاه پرداخت اینترنتی سیستمی است که اشخاص را قادر می سازد تا در خانه و به وسیله رمز پویا کالا یا خدماتی را بخرند و به صورت اینترنتی هزینه آن را پرداخت کند. داشتن درگاه پرداخت اینترنتی در بسیاری از سایت های فروشگاهی، به سطح ارزش آن سایت می افزاید. پشتیبانی سایت علاوه بر تحلیل و بررسی روند سایت، باید درگاه پرداخت آنلاین را هم بررسی کند تا کاربران و مشتریان دچار مشکل یا خطا نشوند. این درگاه نقش به سزایی در معاملات ایفا می کند. شماره کارت اعتباری، اطلاعات حساس پرداختی و تضمین امنیت این درگاه ها بر عهده بانک پردازشگر است که کاملا این اطلاعات را رمزگذاری می کند.
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد:
چگونه درگاه پرداخت اینترنتی را درسایت راه اندازی کنیم؟
راه اندازی درگاه پرداخت بر روی صفحه وبسایت، نیاز به ثبت درخواست در بانک مورد نظر دارد. این مرحله مهم ترین گام اداری و قانونی برای داشتن انواع درگاه های بانک ملت، ملی، پارسیان و… است. بعد از پرکردن فرم نزد شرکت هایی که درگاه پرداخت ارائه می دهند، شرکت باید تمام اطلاعات سایت مربوطه را بررسی کرده و بعد از تحلیل و بررسی شما به عنوان متصدی باید مراحلی را طی کنید. شرکت هایی که درگاه پرداخت بانک های متفاوت را در اختیار کاربران قرار می دهند، در واقع یک نوع واسطه زیر نظر بانک مورد نظرهستند.
ویژگی درگاه پرداخت اینترنتی
وقتی درگاه پرداخت اینترنتی را در سایت خود راه اندازی کنید، می توانید از مزایای آن بهره مند شوید. از جمله این ویژگی ها مانند انجام تراکنش های مالی، چک کردن حساب و استعلامات کارت به صورت آنلاین، انجام تمامی فعالیتها در تمامی سیستم های مدیریت محتوا، بالا بردن میزان اطمینان بین طرفین، نمایش نشان اختصاصی کارگزار و…. همچنین با سیستم های پرداخت آنلاین می توانید قبض های خدماتی خود را پرداخت کرده، شارژ یا بسته اینترنت بگیرید و در کوتاه ترین زمان انتقال وجه را انجام دهید. اگر سئو سایت، به درستی انجام بگیرد و سایت فروشگاهی شما درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشد، زمینه اعتماد را فراهم می آورد.
انواع درگاه پرداخت اینترنتی
اگر بخواهیم درگاه های پرداخت را تقسیم بندی کنیم به دو بخش مستقیم و واسط طبقه بندی می شود. هر کدام از این دو درگاه تعریف های مربوط به خود را دارد:
درگاه پرداخت مستقیم
در درگاه پرداخت مستقیم بعد از خرید، مشتری ابتدا مشخصات خود را وارد کرده و سپس مستقیم به درگاه بانکی متصل می شود تا در این قسمت با رمز پویا ثبت سفارش صورت بگیرد. حتی بعد از پرداخت هم مبلغ به صورت مستقیم وارد حساب فروشنده می شود. انواع درگاه پرداخت پارسیان، ملت، ملی و …. از انواع درگاه پرداخت مستقیم هستند. این سیستم کارمزدی از فروشنده کسر نمی کند اما عواملی مانند مالیات هستند که باید در نظر گرفته شوند. درگاه پرداخت مستقیم توسط پشتیبانی سایت مدیریت می شود. برای اینکه بتوانید درگاه پرداخت مستقیم را از بانک مربوطه اخذ کنید باید مراحل زیر طی شود:
- گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی ازسایت آی نماد
- پرکردن فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی
- بعد ازبررسی شرکت و موافقت با درخواست شما، شماره ترمینال، نام کاربری و رمزعبور برای متصدی ارسال خواهد شد. این روند در برخی ازمجموعه ها متفاوت است. چرا که فرد باید قرارداد کتبی اخذ درگاه را دردو نسخه چاپ و امضا کرده و سپس به کد پستی شرکت ارسال کند.
- انجام کارهای برنامه نویسی درگاه مد نظر، که با وردپرس یا ووکامرس امکان پذیر است.
درگاه پرداخت خرید واسط
این درگاه عملیات پرداخت را مانند درگاه مستقیم انجام می دهد. اما تنها تفاوت آن در تسریع روند پرداخت و همچنین پرداخت کارمزد است. این درگاه ها مدارک کمتری را از خریدار دریافت می کنند. بعد از اینکه خریدار مبلغ را از طریق درگاه پرداخت میکند، مبلغی تحت عنوان کارمزد از آن کسر شده و باقی مانده به حساب فروشنده پرداخت میشود. جالب است بدانید که درگاه پرداخت خرید واسط نیازی به نماد اعتماد ندارد. و بعد از طی کردن ورود به سایت ارائه دهنده و اسکن کارت ملی و شناسنامه، می توانید آدرس سایت خود را جهت فعال کردن درگاه ثبت کنید. بعد از ثبت و ارسال درخواست به دامنه سایت، یک API برای استفاده از خدمات پرداخت آنلاین در اختیارتان قرار می گیرد. در گام بعدی شماره کارت، شماره حساب، شماره شبا و سایر اطلاعاتی که جهت مقصد برای واریز وجه نیاز است را وارد کرده و در صورت به حد نصاب رسیدن وجه، می توانید درخواست پرداخت وجه را داشته باشید تا با کسر مبلغ کارمزد باقی مانده به حسابتان واریز شود.
اگر به دنبال شغلی هستید که در آن درآمد بسیار خوبی را کسب کنید، مقاله سئوکار چیست را در مجله ریوما مارکتینگ مطالعه بفرمایید
کدام درگاه پرداخت بهتر است؟
یک درگاه مناسب درگاهی است که از ویژگی های امنیتی بهره مند باشد. بانک های معتبری مانند بانک ملت، بانک ملی، بانک کشاورزی و…. از جمله بانک هایی هستند که در طی چندین ساله تجارب ایمنی را در اختیار کاربرانش گذاشته است. پس مهم ترین نکته حفظ امنیت درگاه پرداخت اینترنتی است که پشتیبانی سایت باید آن را پیش بینی کند. نکته بعدی که راجع به یک درگاه پرداخت مناسب با اهمیت است سازگاری درگاه پرداخت با نوع سایتی است که راه اندازی می شود. اگر درگاه مناسب سایت نباشد امکان دارد که کاربران را دچار مشکل کند. استفاده از هردو درگاه مستقیم یا واسط معایب و مزایای خاص خود را دارد. به چند مورد از ویژگی های درگاه های پرداخت می پردازیم:
درگاه پرداخت مستقیم
- به دلیل ارسال درخواست و تایید آن از طرف شرکت، پروسهای وقتگیر است.
- داشتن نماد الکترونیکی و اخذ آن از سایت آی نما ضروریست.
- مبلغی از وجه پرداخت شده تحت عنوان کارمزد ،کسر نمی گردد.
- تسویه به صورت خودکار یا پایا انجام می گیرد. و حداکثر تا 24 ساعت پرداخت وجه انجام خواهد شد.
درگاه پرداخت واسط
- در زمان کوتاهی قابل انجام است.
- نیاز به دریافت نماد الکترونیکی ندارد.
- کارمزد دریافت می شود.
- وجه ابتدا ازمشتری به حساب شرکت واریز شده و سپس برای تسویه حساب باید تیکت ارسال کنید.
- امکان ساخت درگاه تلگرام یا اینستاگرام وجود دارد.
درگاه های زیر جزو معتبر ترین درگاه های پرداخت واسط یا مستقیم هستند :
- زرین پال
- پی دات آی آر
- نکست پی
- آی دی پی
درگاه های فوق دارای اپلیکیشن هایی هستند که شما با نصب آن می توانید به راحتی از خدمات و کارکرد کارت خود استعلام بگیرید. معمولا درگاه های واسط نسبت به مستقیم از خدمات بهتری برخوردار است.